Alkali Diyete Geçiş için 10 İpucu
Bu bölümde 10 adımda alkali beslenmeye geçiş için önemli ipuçları bulacaksınız. Bu bölüm, sizi adım adım alkali yaparak kilo vermenize yardım edecektir. Önemli olan burada her adımı düzgün uygulayabilmek ve sabırlı davranmak. Diyet sabır ve zaman gerektiren bir durumdur. Açlık duygusu insanı içten içe rahatsız edebilir. Ancak biraz dişinizi sıkarak iştah hissi yenebilirsiniz. Zaman geçtikçe artık sizde çok fazla açlık duygusu hissetmediğinizi farkedeceksiniz. İşte sizlere 10 adımda alkali diyete geçiş ipuçları.
1-İdrarınızı takibe alın
İdrar renginin açık olmasına dikkat edin.
İdrarınızın koyu olmasına izin vermeyin.
PH’nı ölçemeseniz bile koku ve renk takibi yapın.
Sabah ilk bakarak da asit yükünüzü anlayabilirsiniz.
Açık sarı, kokusuz idrar alkalidir.
Orta sarı az kokulu idrar az asitlidir.
İdrarınızın rengi çok koyu ve kokusu iyice ağırlaşmışsa asitlenmeniz yüksek demektir.
2-Su için
Vücudumuzun %72si sudur.
Suyu alkali için.
Limon, misket limonu, elma sirkesi suyla tüketilince vücudu alkali yapar.
Karbonat katarsanız suyun pH’ı alkaliye yükselir.
Eczanelerde hazır pH damlacıkları da satılıyor.
Günlük olarak en az 2 litreyi tamamlayın.
Kahve, kola, siyah çay içmeniz su içtiğimiz anlamına gelmez. Aksine bunlar mevcut suyunuzu azaltır. Bunlardan vazgeçemiyorsanız, bunların üzerine iki bardak alkali su için.
3-Sebze suyu içmeye alışın
Bunu alışkanlık haline getirirseniz asitlenmeyi çok kolay çözersiziniz.
Katı sebze sıkacağı vücudunuzu temizlemeye yardım ettiği gibi, vicdanınızı da temizler. Daha çok kaçamak asitlendirici yiyecekler yeme hakkını size verir. Çünkü fazladan sebze suyuyla onların zararlarını tamponlayabilirsiniz.
Sebzelerin suyunu sıkınca, besleyici maddeler, enzimler, alkali maddeler, sebze suyu içerisinde daha konsantre olur. Aynı zamanda daha fazla miktarda sebzeyi tüketmiş olursunuz.
‘Sebze suyu’, meyve suyu değil.
Salatalık, ıspanak, brokoli, marul, kabak, lahana, mor lahana, maydanoz, patlıcan.. aklınıza ne gelirse, bunlardan yapılan sebze suları istenildiği miktarda tüketilebilir.
Sebzeler bize canlılık verir. Bitkin hissettiğinizde sebze suyu için.
Sıkılmış sebze sularını bekletmeden tüketin. Dolapta bir öğün sonrasına bekletmek isterseniz içine limon sıkın.
4-Tuzunuzu değiştirin
Sofra tuzunu bırakın, bu kadar basit.
Bunun yerine deniz ve himalaya tuzu kullanın. Hem ödemlerinizi çözersiniz, hem kilo vermeniz daha hızlı olur.
Tuzunuzu yanınızda taşıyın. Masa tuzudan daha bonkör kullanabileceğiniz için, diğer baharatlarla beraber yemeklerinizin lezzetini artırır.
5-Tabağınızı oranlamayı öğrenin
Yediklerinizin %20si asit yapan yiyeceklerden , %80i alkaili yapan yiyeceklerden oluşmalıdır. Alkali yiyecekler için verilen yüzdenin yarısının çiğ olması gerekiyor. Çiğ sebze veya çiğ sebze suyu tüketmek zorundasınız.
Hızlı kilo vermek için çiğ sebze yemeniz gerekiyor.
Salata deyince marul, salatalık, domatesten başka bir şey aklınıza gelmiyorsa, salatalara ıspanak, kabak, semizotu vs. tüm yeşilleri eklemelisiniz.
Patlıcan, brokoli gibi çiğ yenmeyen sebzeler için sebze suyu yapmak daha idealdir.
Haşlamalar, buharda pişirmeler sakıncasızdır. Kilo aldırmazlar, ayrıca doyurucudur.
Ama buharda sebze yemeği veya zeytin yağlı pişmiş yemekle kıyaslandığında, çiğ yemenin ve çiğ sebze suyu içmenin faydaları çok daha fazladır.
6-Kaçamaklarınızı alkaliyle dengeleyin.
Her kaçamak yapıp asitli sevdiğiniz besinden yediğinizde günahınızı silmek için, bunları çiğ sebzelerle beraber tüketin.
Hızlı kilo vermek için çiğ sebze yemeniz gerekiyor.
Mesela, her hayvansal protein aldığınızda, her karbonhidratlı besin tükettiğinizde çiğ sebzeyi yanında ekleyin.
Uzun uzun salata hazırlayamam derseniz ,sıkın sularını içiverin.
En tatlı kaçamak tatlı konusunda ideal olan hiç tatlı yememektedir. Kuru ve yaş meyvelerin az şekerli olanlarını az mikrtada tüketebilirsiniz.
Yine de meyve şekerinin cildimizi en çok yaşlandıran besin maddesi olduğunu unutmayalım.
7-Çok asitlilendiren besinleri öğrenin
Tüm ketçap, mayonez, hazır soslar, soya sosu, alkol, çay, kahve, çikolata, kızartmalar, kömörde pişirilmiş etler, işlenmiş etler, şekerli gıdalar, beyaz unlu gıdalar, bisküvi,cips, masa tuzu, mayalı gıdalar, malt içecekler, kahvaltı gevrekleri, şekerli besinler, masa şekeri, bal şekeri, mısır şekeri, meyve şekeri, basit karbonhidratlardaki şeker, mısır, beyaz pirinç, beyaz un, inek sütü, inek peyniri, doymuş yağlar, kızırtma yağları, etler, ungillerden buğday, arpa, çavdar ve yulaf, fermente ürünler, alkol, kafein, çikolata, siyah çay, mikrodalgaya girmiş yiyecekler, suni tatlandırıcılar, bu liste böylece uzayıp gidiyor.
Aslında market ve bakkal raflarını dolduran paketlenmiş ürünlerin çoğu. Utanmadan üzerlerine “besin değerleri” diye bir etiket de koyuyorlar.
Halk pazarına gidin!
8-Bazı besinlerin kalsiyum içerikleri 100 gr’da miligram olarak :
Sardunya 400 ml/gr
Keçi sütü 300 ml/gr
Brokoli 100 ml/gr
Enginar 51 ml/gr
Kuşkonmaz 23 ml/gr
Brüksel lahanası 36 ml/gr
Karnabahar 35 ml/gr
Salatalık 25 ml/gr
Marul 35 ml/gr
Maydanoz ml/gr
Acı kırmızı biber 130 ml/gr
Ispanak 93 ml/gr
Turpların yeşil kısmı 246 ml/gr
Su teresi 151 ml/gr
Nohut 150 ml/gr
Fasülye 50 ml/gr
Mercimek 80 ml/gr
Badem 234 ml/gr
Susam 200 ml/gr
Ayçekirdeği 120 ml/gr
Kabak çekirdeği 51 ml/gr
9-Alkali yapan besinleri öğrenin
Alkali yapan besinlerden bazıları:
Limon, yeşil limon, ıspanak, soğan, sarımsak, maydanoz, brokoli, kırmızı biber, salatalık, fasülye, tatlı patates, fındık, badem, susam, keten tohumu, hindistan cevizi, hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi suyu, zeytin yağı, balık yağı, nar çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, akşam sefası çiçeği yağı, avakado, zerdeçal, kavun, incir, hurma, siyah turp, kuşburnu, karpuz, kırmızı pancar, armut, siyah erik, elma, kuşkonmaz, karnıbahar, şalgam, keçi sütü, pırasa, dereotu, havuç, mercimek, kereviz, erik, bezelye, patlıcan, ceviz, kahverengi pirinç, karabuğday, darı, lor peyniri.
Az asitli besinler:
Kuzu eti, hindi, tavuk eti, maden suyu, tereyağı
10-Asitlenme yapan negatif duygulardan uzak durun.
Önceki Yazımız
Sonraki Yazımız

Haber Yazarı: